Forklift Çeşitleri Nelerdir?

Forklift nedir? Forklift nasıl kullanılır? Kaç çeşit forklift vardır? Forklift cesitleri nelerdir?

Forklift ile ilgili pekçok soru sorulabilir. Bu sayfamızda doğru forklift seçimi yapabilmeniz için forklift çeşitlerini sıralayacağız.

Forklift çeşitleri: 7 sınıf forklift kamyonu türü vardır.

Forklift Türleri Arasındaki Farkların İncelenmesi

Forkliftler neredeyse 100 yıldır kullanımdadır. Ve bugün neredeyse dünyadaki her depo operasyonunda bulunuyor. Yedi sınıf forklift vardır ve her bir tür forklifti kullanacak operatör, kullanacağı forklift sınıfının sınıfını kullanma sertifikasına sahip olmalıdır. Sınıflandırma, forkliftin uygulamaları, yakıt seçenekleri ve özellikleri gibi faktörlere bağlıdır. Forklift çeşitleri arasındaki farkı bilmek, bir sonraki forkliftinizi kiralamaya, kiralamaya veya satın almaya karar verirseniz hangisini alacağınıza karar vermenize yardımcı olabilir.

Forklift Türleri, Forklift Çeşitleri

Forklift Türleri / Forklift Çeşitleri

1. Elektrikli Motorlu Forkliftler

Bu forkliftler, yastık veya pnömatik lastiklerle donatılabilir. Minderli forkliftler, düz zeminlerde iç mekan kullanımı için tasarlanmıştır. Pnömatik-yorgun modeller kuru, dış mekan uygulamalarında kullanılabilir.

Bu araçlar endüstriyel pillerle çalışır ve seyahat ve kaldırma işlevlerini kontrol etmek için transistörlü motor kontrolörleri kullanır. Çok yönlüdürler ve yükleme alanından depolama tesisine kadar bulunurlar. Genellikle hava kalitesinin dikkate alınması gereken uygulamalarda kullanılırlar.

2. Elektrik Motorlu Dar Koridorlu Forkliftler

Bu forklift, çok dar koridor operasyonlarını tercih eden şirketler içindir. Bu, depolama alanı kullanımını en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanır. Bu araçlar, kamyonun kapladığı alanı en aza indirmek ve hızı ve verimliliği artırmak için tasarlanmış benzersiz özelliklere sahiptir.

3. Elektrikli Motorlu El veya El Arabası Forkliftler

Bunlar elle kontrol edilen forkliftlerdir, yani operatör kamyonun önündedir ve asansörü bir direksiyon kumanda kolu aracılığıyla kontrol eder. Tüm kontroller yekenin üstüne monte edilmiştir ve operatör, kamyonu yönlendirmek için yekeyi bir yandan diğer yana hareket ettirir. Bu araçlar pille çalışır ve daha küçük kapasiteli birimler endüstriyel piller kullanır.

4. İçten Yanmalı Motorlu Kamyonlar - Yastık Lastikleri

Bu forkliftler, paletli yükleri yükleme rampası ve depolama alanına taşımak için düz kuru zeminlerde kullanılır. Yastıklı forkliftler, pnömatik lastikli forklift kamyonlarından daha alçaktır. Bu nedenle, bu forkliftler düşük boşluklu uygulamalarda faydalı olabilir.

5. İçten Yanmalı Motorlu Forkliftler - Pnömatik Lastikler

Bu kamyonlar en çok depolarda görülür. Neredeyse her türlü uygulama için içeride veya dışarıda kullanılabilirler. Bu forklift serisinin geniş kapasite aralığı nedeniyle, 40 fitlik konteynerlere küçük tekli palet yüklerini taşırken bulunabilirler.

Bu forkliftler, içten yanmalı motorlarla çalıştırılabilir ve LPG, benzin, dizel ve sıkıştırılmış doğal gaz yakıt sistemleriyle kullanılabilir.

6. Elektrikli ve İçten Yanmalı Motorlu Traktörler

Bu araçlar çok yönlüdür ve çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Dış mekan kullanımı için içten yanmalı motorlarla veya iç mekan kullanımı için pille çalışan elektrik motorlarıyla donatılabilirler.

7. Engebeli Arazi Forkliftleri

Engebeli arazi forkliftleri, zorlu yüzeylerde dış mekan kullanımı için büyük yüzer lastiklerle donatılmıştır. İnşaat malzemelerini çeşitli şantiye konumlarına taşımak ve kaldırmak için genellikle şantiyelerde kullanılırlar. Ayrıca kereste bahçelerinde ve otomatik geri dönüşüm cihazlarında da yaygındır.


HİSKA MAKİNA whatsapp numarası